vrijdag 8 oktober 2010

Op naar de première.

Wow, wat een ongelooflijk inspirerende 2 dagen hebben wij net gehad. De Zweedse choreograaf Mats Ek heeft 2 lange dagen keihard met ons gewerkt voor de première van MIXVANMATS aanstaande zaterdag (9 oktober). Iedereen was ontzettend benieuwd naar hoe deze geniale choreograaf in het echt zou zijn. Je hoorde iedereen erover praten in de kleedkamer en we vroegen ons allen af of hij tevreden zou zijn met onze uitvoering. Woensdagmiddag arriveerde hij en na onszelf te hebben voorgesteld, zijn we direct aan de slag gegaan. Van 13.30 tot 21.30 repeteerden we de stukken die te zijn zien in het programma, På Norrbotten en Parken.

We hebben ontzettend veel informatie gekregen over de verhaallijnen, over je karakter in de stukken, en uiteraard ook heel veel correcties. Hij heeft elke pasje zelf verzonnen dus hij weet ook precies hoe hij het hebben wilt. Het is soms moeilijk om iets te veranderen omdat je het al weken op een andere manier uitvoert. Maar als je hem de stap voor ziet doen, klopt het. Je kunt zien dat het op zijn manier moet en geen enkele andere manier zal ooit zo goed werken. De dagen waren lang, erg vermoeiend, vol met zweet en blauwe plekken. Maar wow, wat hebben we veel geleerd en genoten! Deze ervaring zullen we nooit vergeten. Dit was absoluut één van mijn hoogtepunten tot nu toe in mijn danscarrière. Maar ook zonder hem gaan we morgen weer door. Morgen hebben we weer een lange dag voor de boeg. De assistent van Mats Ek blijft nog tot aan de première en dus zijn er weer volop repetities. Met als afsluiter van de avond, de Generale repetitie. Dat betekent de allerlaatste repetitie voor de première. Deze doorloop wordt gedanst alsof het een echte voorstelling is. Ook zal er al wat publiek aanwezig zijn, dat geeft voor ons een extra 'voorstelling' gevoel. De kostuums, de lichten, make- up en haar, alles wordt gedaan zoals een echte voorstelling eruit zal zien. Je kunt het zien als een soort try-out. Iedereen krijgt dan vaak last van de eerste zenuwen, zal het publiek het waarderen? Ik ben benieuwd!

MIXVANMATS gaat in première op 9 oktober, 19.30 in Schouwburg Arnhem. Ook op zondag 10 oktober is er een voorstelling om 14.30 uur. Wij zouden het ontzettend leuk vinden als jullie komen kijken. We beloven jullie een fantastische avond!

Kijk hier voor een voorproefje van MIXVANMATS


Jamy Schinkelshoek, Introdans Ensemble voor de Jeugd

1 opmerking:

  1. De première was zeer geslaagd, prachtig verhaal dat subliem is uitgevoerd. Ook voor volwassenen meer dan de moeite waard!

    BeantwoordenVerwijderen