dinsdag 7 december 2010

Het KERSTGALA komt eraan!

Ieder jaar viert Introdans de kerst met een reeks voorstellingen die gezamenlijk worden gedanst door Introdans en Introdans voor de Jeugd. Dit jaar bevat het feestelijke programma ook een verrassende Introdans premiere. Een vooruitblik!

Wij, Mara en Yulanne en onze danspartners Juan en Maxence zijn inmiddels al drie weken bezig met repeteren voor het ballet 'Passage' van Ton Wiggers. Een pas de deux, oorspronkelijk gemaakt voor de dansers Melanie en Sergei, die het een aantal jaren geleden hebben gedanst. Repetitor Diane Matla heeft met ons de eerste week de video bekeken en het stuk ingestudeerd. Op de video zag het er in eerste instantie vrij makkelijk en rustig uit, maar tijdens het instuderen bleek het toch niet zo eenvoudig te zijn. Qua partnerwerk waren vooral de lifts moeilijk. In het begin is het altijd uitzoeken wat het beste werkt, zodat je als koppel op een lijn zit en het makkelijk voor elkaar maakt. Ook moet je zorgen dat je alles verbindt, zodat het er vloeiend uitziet. Nu in de derde week kunnen we aan de details gaan werken en zorgen dat we het eigen maken, omdat we de choreografie inmiddels goed kennen.
Met nog iets minder dan een maand te gaan, proberen we het zo goed mogelijk te krijgen. Het is een leuke afwisseling tussen de twee programma's door en een leerzame ervaring voor de toekomst. Wij hebben heel veel zin in het KERSTGALA en gaan ervan genieten! We hopen dat het publiek dat ook doet!

Groetjes,
Mara Hulspas en Yulanne de Groot
Introdans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten