donderdag 17 februari 2011

Voorbereidingen voor KYLIAN4KIDS2

Nog maar 2 weekjes te gaan tot onze première van KYLIÁN4KIDS2. Het begint dus echt spannend te worden. We zijn er natuurlijk al lang voor aan het repeteren en kunnen niet wachten om de voorstelling aan het publiek te laten zien.

Deze week hadden we onze laatste voorstellingen van het programma MIXVANMATS. We hebben dat programma van oktober tot februari gespeeld en het is natuurlijk jammer dat we dat programma niet meer doen. Aan de andere kant betekent dat we ons nu helemaal kunnen concentreren op KYLIÁN4KIDS2. Naast, dans, het decor en de muziek zijn kostuums ook belangrijk voor een dansvoorstelling. Deze week hadden we daarom een doorpas van de kostuums voor het stuk Indigo Rose. Daarvoor kwamen kleedsters van Het Nederlands Danstheater naar introdans om de kostuums helemaal op maat te maken. In het stuk Evening Songs dansen de meisjes met jurkjes. Omdat het anders is om met jurkjes te dansen dan in onze trainingskleren hebben de meisjes in kostuums gerepeteerd zodat ze konden zien hoe dat was. Tijdens een doorloop van Indigo Rose kwamen onze directeuren kijken zodat zei ook konden zien hoe ver we met de repetities waren. Ze waren erg enthousiast en zeiden dat ze niet konden wachten om het op het toneel te zien. Onze repetitor had deze doorloop ook gefilmd zodat we onszelf na de doorloop konden zien. Het is altijd goed om jezelf te zien dansen want dan weet je precies wat er nog beter kan. Vaak denk je dat je het op een manier doet maar ziet het er toch anders uit.

Deze week hebben we ook aandacht besteed aan de 2de cast. We hebben een 2de cast zodat er iemand kan invallen als een danser van de 1ste cast uitvalt. Het is daarom ook belangrijk om ook de 2de cast te laten repeteren. Ik ben de 2de cast van Sechs Tänze en Stamping ground. Normaal oefen ik alleen achteraan mee dus daarom was het fijn om het een keer voluit te doen. KYLIÁN4KIDS2 is een veelzijdig programma het is grappig, ontroerend, rustig en energiek. Oftewel een geweldig programma om te dansen en te zien. Ik kijk al uit naar de première en hoop jullie daar of bij een andere voorstelling te zien.

groetjes Jurriën Schobben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten