dinsdag 12 juli 2011

Tournee Azie: terugblik Macau door techniek, op naar Hong Kong!

Na 1 week in Macau nu gearriveerd in Hongkong. Tijd voor de 2e week van de tour in Azie.De eerste week was een behoorlijk indrukkende week. Voor de eerste keer van mijn leven in China.

In Macau zijn we goed verwend. In het Las Vegas van China kwamen we aan in een oase van luxe. Grote gebouwen met veel flikkerende lichten en neon reclames. Je merkt dat de meeste chinezen hier toch komen om hun geluk te beproeven in een van de vele casino’s.
De 1e dag na aankomst wordt het gelijk hard werken voor de technici. Aangezien wij in het buitenland een extra bouwdag nodig hebben om de voorstelling te bouwen, kunnen de dansers nog genieten van een extra dagje vrij.
De taal barrière viel gelukkig mee. Er waren 3 Chinezen die behoorlijk goed Engels spraken. Dit is heel fijn, want van het chinees kan je geen woord verstaan. In het theater hebben ze gelukkig al veel voorbereid. Het is een mooi groot toneel met veel ruimte erom heen om alle decor en rekwisieten de plaatsen. Al het licht hing al en we hoefden dat alleen te stellen en het decor op te bouwen. Nadat de container 2 uur later aankwam dan gepland waren de extra ingehuurde chinezen druk aan het helpen met het uiladen van de container. Van container naar klein vrachtwagentje met laadklep, en vanaf dat vrachtwagentje met de laadklep het toneel op. Het bouwen van de voorstelling ging goed. Maar je blijft merken dat we in Nederland zoveel meer efficiënter en sneller werken als in het buitenland, dus uiteindelijk hebben we twee dagen gedaan over het bouwen.
De voorstelling ging goed. De zaal, waarin 1300 mensen passen, was bijna vol. Een paar kleine uitdagingen in de pauzes, maar daar heeft niemand wat van gemerkt.
Na de voorstelling weer zo snel mogelijk de container inladen. Die moet namelijk ook weer naar Hongkong toe, voor de voorstelling daar.

Nu de eerste dag in Hongkong. De eerste indruk is weer heel anders als Macau. Wel veel hoge gebouwen, maar niet zoveel luxe als in Macau. Er lopen ook heel veel mensen op straat. Het krioelt ervan. Volgens mij wordt dit ook een hele leuke week.

We gaan zo kijken of de container heel is aangekomen. Omdat de weg bij het theater opengebroken is, moet alles vanaf een conatineroverlaadstation, met kleine vrachtwagens naar het theater. Het wordt nog een leuke dag!

Maarten van den Berg
Techniek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten