woensdag 13 juli 2011

Tournee Azie: werkzaamheden van repetitor Iris Reyes

Vandaag hadden was een korte werkdag. Ik heb les gegeven aan de dansers in het Hong Kong Cultural Centre, dat werd begeleid door pianist Nicolas Lau. De les werd gevolgd door een repetitie. Het was koud in de studio toen we binnen kwamen, de airco staat hier overal aan. Niet zo maar een beetje, maar op de hoogste stand. Voor dansers is dat niet fijn, zeker als je niet gewend bent in een dergelijke omgeving te werken. Je zweet en ademt koude lucht en je spieren krijgen het constant warm (warmte die je zelf genereert) en koud (van de airco). Het temperatuur verschil kan blessures veroorzaken en je kunt heel verkouden worden. Daarom heb ik aan een van de organisatoren gevraagd om de airco uit te zetten. De dansers zweten dan wel veel meer, maar dat is beter dan ziek worden. In een warme omgeving blijven spieren en gewrichten soepel, dansers weten dat ze meer water moeten drinken en bepaalde groeten moeten eten zodat het verloren vocht, zout en mineralen in de spieren weer kan herstellen.

Vooraf was in de zelfde studio een workshop voor kinderen van 6 tot 8 jaar oud en na onze repetitie nogmaals een workshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Beide workshops werden door artistiek manager van Introdans Interactie Adriaan Luteijn gegeven. Van de laatste workshops heb ik een korte repetite gezien en ook heb ik de presentatie bijgewoond waar de ouders van de kinderen aanwezig waren.
Alle kinderen hebben genoten en het fantastisch gedaan, ze konde alle pasjes en muziek cue's goed onthouden. Aan het eind van de presentatie begon ik te klappen voor de kinderen, maar de ouders gingen niet klappen want alle ouders hadden of een camera of een mobiele telefoon in de hadden, dus Adriaan zei "ouders jullie moeten de camera's neerleggen en applaudiseren anders blijven de kinderen buigen tot dat jullie allemaal applaudiseren !

De ouders waren heel trots op hun kinderen die een stukje uit het ballet Parken hebben gedanst. Daarna werd door veel ouders aan Adriaan gevraagd of hij naast een kind wilde gaan staan voor een foto. Voor de kids een hele mooie herinnering van zo'n mooie dag!

Morgen hebben we eerst een les en vervolgens repeteren we in het theater. Ik ben heel benieuwd naar de theater in de Hong Kong City Hall !

Groetjes,

Iris Reyes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten