donderdag 7 juli 2011

Tournee Azie: veilig aangekomen

Het is zover, we gaan weer op reis, en dit keer mogen optreden in het grote Hongkong en het bijzondere Macau! Maar voor het zover is en we uiteindelijk de eerste voorstelling dansen, komt er nog heel wat bij kijken.

Allereerst moest er al maanden geleden een enorme container met alle kostuums, decorstukken en technische benodigdheden richting China worden gezonden. Dit moest al zo vroeg gebeuren, aangezien het via zee, dus met een vrachtschip, verstuurd is. Gelukkig is de container veilig en op tijd aangekomen dus zal dat geen problemen opleveren. Maar niet alle kostuums die we hier nodig hebben konden al zo vroeg meegezonden worden, omdat we een aantal nog in Nederland hebben gebruikt. Dus was het pakken van onze eigen koffers voor deze reis nog even spannend. Uiteindelijk zijn er in het vliegtuig 2 extra koffers met kostuums meegegaan, en hebben we de rest van onze persoonlijke spulletjes voor de voorstelling in onze eigen koffers gedaan. Het is altijd weer spannend of alles goed zal gaan met de bagage, maar gelukkig bleek alles prima in orde te zijn toen we uiteindelijk aankwamen in Macau.

Voordat we in Macau landden, is er een hele reis aan vooraf gegaan. Om 17.00u op dinsdagavond zijn we vanaf Arnhem station vertrokken richting Schiphol. Daar hebben we het vliegtuig gepakt richting Hongkong. Het was een prettige maar lange vlucht van maar liefst 11 uur. Vervolgens hebben we op Hongkong airport een tijdje moeten wachten om de ferry oftewel de boot te nemen richting Macau. En toen eindelijk, na een reis van bijna 22 uur, werden we super gastvrij ontvangen in een prachtig hotel aan de haven van Macau.

Eerste indruk: gaaf, flashy, interessant en ik heb heel erg veel zin om de stad morgen verder te gaan verkennen en ons voor te bereiden op de eerste voorstelling. We dansen in Macau o.a. Parken van choreograaf Mats Ek. Voor een preview, zie hieronder.

Groetjes, Merel Janssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten