woensdag 12 oktober 2011

Nagenieten en gelijk weer door!

Wow! Wat een fantastisch weekend hebben wij achter de rug. De voorstellingen waren een groot succes en de zaal zat vol met enthousiast publiek! Allemaal fans en vrienden van Introdans, sommige al veertig jaar lang! Werkelijk bijzonder.
Op zondagavond hebben we met alle medewerkers van Introdans een groot feest gehad in een prachtig kasteel ter afsluiting van ons jubileumweekend. Mensen waren blij en opgelucht dat het voorbij was en dat alles goed is verlopen.

Nu VIER40 van start is gegaan, is het tijd voor onze volgende première, GEKKEBEKKEN. Op 29 Oktober presenteren wij 7 verschillende choreografieën van 6 verschillende choreografen. Een hoop werk dus voor ons en voor onze repetitor. Elk ballet heeft een andere stijl, je moet je dus snel kunnen aanpassen. Dat is eigenlijk wel een kenmerk van Introdans, elke danser(es) is erg flexibel en kan zich snel aanpassen aan de stijl die op dat moment vereist is. Zo leren wij erg veel, het is een erg interessant proces om met verschillende choreografen aan de slag te gaan, om zo zoveel mogelijk te leren en te groeien als professioneel danser.

Op dit moment zijn wij druk bezig met de choreografie M/C van Cayetano Soto. Een spaanse, jonge choreograaf die al redelijk bekend is bij Introdans. Zo heeft hij al eerder een ballet bij Introdans voor de Jeugd gecreëerd en heeft hij ook al met Introdans gewerkt. Dit seizoen zal zijn werk te zien zijn in de voorstelling GEKKEBEKKEN en tijdens ons jaarlijkse KERSTGALA in december. Het is hard werken om een nieuwe choreografie in te studeren. Er komt veel zweet, spierpijn en frustraties bij kijken. Maar we zijn nu zo'n 1.5 week bezig en je merkt dat je lichaam het begint te begrijpen en zich makkelijker vormt naar de stijl van Cayetano. Fascinerend om te merken hoe vanzelf dat gaat.

Nog 2,5 week en dan is het al zover, de stress begint een beetje te komen. Zeven verschillende stukken repeteren op één dag, soms zouden we zo graag de klok even stil willen zetten. Maar we werken hard en we slagen er vast in om een goede première neer te zetten. Morgen komt onze vaste fotograaf foto's maken voor het programma boekje, dat betekent dus alle stukken 'doorlopen'. Daarna nog een volle dag repeteren, leuk en nodig. Want we streven met z'n allen maar naar één ding, perfectie!

Groeten, Jamy Schinkelshoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten