vrijdag 14 oktober 2011

Spierpijn!

Au, je went ook nooit aan spierpijn. Altijd met het aanleren van een nieuw stuk, krijgt je lijf weer een grote schok en loop je een paar dagen mank van de spierpijn! Een vervelend maar ook fijn gevoel..een rare trek van alle dansers. Als wij geen pijn voelen, vinden we dat vreemd! Want niet alle passen zijn op een mensenlichaam gemaakt. Choreografen krijgen inspiratie van de vreemdste dingen die wij dan moeten vertalen via onze 'beperkte' lichamen. Het blijft zo wel een uitdaging. Wij zijn nooit uitgeleerd, altijd vinden wij weer bewegingen, posities of mogelijkheden waarvan we dachten dat dat nooit zou kunnen! Dat vind ik één van de leukste dingen uit mijn vak, elke dag is anders..ook al repeteren we soms maandenlang dezelfde stukken. Er kan altijd iets beter! Of dat nou een pas of een tel is, of een arm die net 5 centimeter meer omhoog moet. Het blijft een goed gevoel als je weet dat je elke dag werkt aan perfectie!
Nog 2 weken te gaan en dan gaat GEKKEBEKKEN in première. Op dit moment is dat een vrij enge gedachte. Er zijn nog zoveel dingen waar aan gewerkt moet worden. Eén choreografie is nog geen eens af! Deze laatste weken zijn vaak vermoeiend en stressvol. Je merkt dat er wat kleine blessures komen door de lange dagen die we nu hebben. Behalve de danspassen moet er nog meer gerepeteerd worden. Vandaag hebben we kostuums gepast voor één van de stukken van het programma. Ook hebben we vandaag make- up les gehad. Ik verklap nog niks, maar in één choreografie hebben we niet echt 'traditionele' ballet make-up op. Dus daar gaat ook wat tijd in zitten om dat goed te oefenen, het moet er uit zien zoals de choreograaf dat wil.

Kortom, deze 2 weken moeten we nog hard aan de slag. Ik merk binnen de groep dat we daar allemaal zin in hebben. Het is altijd een hele klus om naar de première toe te werken. Wij zijn ook altijd opgelucht en blij als de kop er eenmaal af is.
De Dansweek is al bijna ten einde, hopelijk zijn er mensen geïnspireerd of geraakt door deze mooie kunst. Wij verwelkomen iedereen, van jong tot oud, graag bij onze voorstelling op 29 en 30 oktober in Schouwburg Arnhem. Daarna gaan wij nog 4 maanden door Nederland touren met dit mooie programma! Ik beloof jullie een onvergetelijk uitje! Kijk alvast maar onderaan op deze weblog pagina, daar staat een voorproefje van GEKKEBEKKEN.

Groeten, Jamy Schinkelshoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten