dinsdag 17 april 2012

Tour Zwitserland | Zürich

Na genoten te hebben van het pittoreske dorp Schaffhausen, verheugen we ons nu op de volgende stad. Na een busreis van een uurtje komen we op onze nieuwe bestemming aan, Zürich. Een bekende, grote stad waar iedereen erg benieuwd en enthousiast naar is. We hebben het geluk dat we hier een volledig weekend vrij zijn en dus optimaal van de stad kunnen genieten! Het hotel is bescheiden maar heeft alles wat we nodig hebben en qua locatie is het helemaal top. Het is een 10-minuten wandeling naar het theater waar we gaan optreden en ook vele winkels, restaurants en het station ligt op loopafstand! Na aankomst vrijdagmiddag zijn we met z’n allen op zoek gegaan naar een fotograaf. Want ook al zijn we in Zwitserland, we werken ook alweer aan een andere tour die in mei komen gaat, Indonesië! De foto’s moesten nu direct genomen worden in verband met visums. Heel apart om als Nederlandse in Zwitserland foto’s te maken voor je Indonesische trip! Wat een apart en bijzonder werk heb ik toch.
Die avond zijn we met een grote groep het Zürichse nachtleven ingedoken. Wat een erg leuke avond opleverde!

Na een heerlijk ontspannen weekend en vele foto’s verder, was maandag dan toch echt aangebroken. Op deze dag is het extra speciaal om in deze stad te zijn want hier werd een groot feest gehouden. Iedereen stond buiten op straat (in de regen) om de afsluiting van de winter te vieren en de lente te verwelkomen. Het was erg leuk om zo’n traditie mee te maken en alleen in Zürich wordt dit gevierd. Overal waren mensen verkleed in prachtige kostuums uit vroegere tijden. Paarden liepen aan de mooist verklede koetsen en er waren tientallen fanfares met mooie muziek. Erg leuk om mee te maken en het geluk was ook nog eens dat ze langs ons hotel liepen, dus wij hoefden gelukkig niet in de regen te staan!















Na dit bijzondere spektakel was het toch echt tijd om naar het theater te gaan. Een klein theater; en net als in Schaffhausen hebben we de voorstelling iets moeten aanpassen om zo het maximale uit te voorstelling te halen. Na een goede spacing en klassieke balletles, hebben we een doorloop gedaan van Master of Puppets. Want morgen heeft Elena, één van onze dansers, haar première in dit stuk! Ze deelt dit stuk namelijk met een andere danseres en heeft nog niet eerder dit stuk op toneel uitgevoerd. Toitoitoi voor haar! Morgenochtend moeten we er weer vroeg uit, want om 10.00 staan er alweer honderden kinderen op ons te wachten. Ik heb er al zin in!

Groetjes, Jamy Schinkelshoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten