maandag 23 april 2012

Van Bern naar Vevey | 

Tijdens het tweede weekeinde van de Zwitserse tournee vindt er een kleine wissel plaats in de crew: technicus Maarten reist terug naar Nederland en technicus Sam neemt het van hem over. De andere technici (Hans, Sander en Rinaldo) reizen de gehele tour mee. Ook artistiek directeur Roel Voorintholt gaat terug naar Nederland, hij begeleidde het eerste deel van de tour en reist volgende week naar New York en Seattle: zo kan hij in Nederland nog het een en ander voorbereiden en andere werkzaamheden uitvoeren. Vanaf dit weekeinde neem ik het stokje van hem over en de overdracht bestaat uit een kort telefonisch overleg: … de voorstelling gaan goed, het publiek is super enthousiast, geen blessures, en tourguide Elena (geleverd door het Stepsfestival) neemt veel werk uit handen …

Mijn heenreis Arnhem-Bern per trein, shuttle, vliegtuig en wederom trein is vlekkeloos. Alhoewel: de piloot maakt zijn eerste officiële vlucht, met een rennende stewardess achter een op hol geslagen trolley en een dubbele landing van het toestel tot gevolg.



Intussen hebben de technici de voorstelling voorbereid, heeft kleedster Willeke de kostuums fris klaarhangen en is balletmeester Iris haar laatste correcties aan het voorbereiden. Buiten het theater horen we de kinderstemmen aanzwellen en de eerste schoolvoorstelling (om 10.00 uur!) kan beginnen. 
Een journalist schreef naar aanleiding van de voorstelling in Schaffhausen: Uitzonderlijk om te zien dat het jonge publiek luidruchtig het theater binnenholt, maar direct na aanvang muisstil en aandachtig zit te kijken. Om de dansers daarna met luid applaus te belonen en te schreeuwen om een ‘Zugabe. Zugabe. ZugabeEn jawel, ook op de vroege ochtend in Bern gebeurt hetzelfde. 

Het nagesprek met de dansers (het publiek mag vijf vragen stellen) is altijd leuk en werkt aanstekelijk. Na de tweede voorstelling, om 14.00 uur, zijn we tevreden over onze missie in Bern. Daarna transfer per bus naar Vevey: nog drie steden te gaan.


Gruetzi uit Zwitserland, Evert Burggrave | Manager public relations en marketing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten