maandag 7 mei 2012

Tournee VS | laatste dag in NYC

En dat was alweer de laatste! We hebben er deze week zes voorstellingen op zitten in New York, en vanaf woensdag staan we nog vier keer op het toneel in the Meany Hall in Seattle.


Ik spreek waarschijnlijk niet alleen voor mezelf als ik zeg dat ik hier niet weg wil gaan! Er is zoveel te zien, te horen, te doen en te eten. De tijd is voorbij gevlogen, maar toch heb ik elk moment intens beleefd. New York is een stad waar alles continu beweegt, zelfs het publiek lijkt meer te wiebelen dan in Nederland. Maar absoluut niet in negatieve zin; elk ballet wordt beloond met een krachtig applaus, de Amerikanen laten weten wat ze waarderen. De zaal Is bijna elke avond goed gevuld. Het blijkt toch moeilijk om elke avond uitverkochte zalen te hebben in zo'n bruisende stad, waar iedere dag wel ergens een première, dansvoorstelling of een feestje is; er leeft veel in The Big Apple.
Cocktails op het dakterras






Zelf zitten wij, de dansers, ook niet stil. Na de première hebben we onszelf beloond met een cocktail op het dakterras van een bescheiden wolkenkrabber, met een fenomenaal uitzicht. Dat zijn de dingen die je in Nederland niet mee kán maken. Ook wordt er absoluut veel geshopt door menig danser en laten we de toeristische attracties niet achterwege. Daarnaast was voor mij de kennismaking met de dansers van Cedar Lake een fantastische bijkomstigheid, aan deze kant van de oceaan zijn de dansers (fysiek en danstechnisch fantastisch) gastvrij en graag bereid om de ons de leuke, onbekende, plekjes van de stad prijs te geven. Nu is het tijd voor een avond lekker relaxen en genieten, morgenochtend worden de koffers ingepakt.


We zijn nog absoluut niet klaar met NYC maar we kijken uit naar Seattle.  Hopelijk heeft New York van ons genoten!! Misschien kunnen we van deze tour het begin van een jaarlijkse traditie maken?

Groetjes, Vérine Bouwman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten