maandag 14 mei 2012

Tournee VS | tweede week door Roel Voorintholt

Na ons avontuur in New York city vervolgen we op maandag 7 mei onze VS tournee naar Seattle. Het is bijna zeven uur vliegen en we zijn allemaal benieuwd wat ons te wachten staat. Seattle is een mooie stad en we treden op in een buitenwijk waar de universiteit van Washington is gevestigd in The Meany Hall for the Performing Arts. Het is een prachtig ruim theater wat plaats heeft voor ongeveer1200 man publiek. Het toneel is vele malen groter dan the Joyce Theater en het ziet er allemaal erg verzorgd uit.


The Meany Hall of Performing Arts - Seattle
Dinsdag 8 mei zijn we vrij en we genieten van het   aangename weer en de frisse lucht na alle hectiek van   New York. Op woensdag 8 mei en donderdagmiddag repeteren we in het theater en de voorstelling is duidelijk goed ingedanst en ook technisch loopt het hier soepel. Qua theater is het het beste te vergelijken met het Lucent Danstheater in Den Haag en de voorstelling staat prachtig en de wolkenhemel ontworpen door Keso Dekker van Nils Christe Fünf Gedichte is een prachtig plaatje, strak en echt HEAVENLY! Ons optreden maakt deel uit van de zogenaamde worldseries. Per jaar worden er zes gerenomeerde groepen uitgenodigd, deels uit de USA maar ook internationaal. Er is voor deze serie altijd veel belangstelling en alleen al door de abonnementen zijn er al bijna 800 kaarten verkocht. Ben toch altijd prettig gespannen als er nieuw publiek naar ons komt kijken. Maar gelukkig de reacties op de voorstelling zijn buitengewoon goed  Bijna 1000 man beloond de dansers met een staande ovatie en bravo geroep. Ook tussen de diverse delen door waren er open doekjes voor de dansers, die daar zichtbaar door werden geïnspireerd. De Seattle Times is lovend over de dansers en de choreografieën en begrijpt net als de New York Times maar niet waarom men in de USA zolang heeft moeten wachten om INTRODANS te leren kennen.
Op vrijdag 11 mei dansen we 's ochtends voor 500 schoolkinderen in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar: Fünf Gedichte en Paradise?. Ik maakte me daar een beetje zorgen over omdat beide stukken niet echt gemaakt of bedacht zijn voor een jong publiek. Maar het is een wonder. Het is muisstil in de zaal en de kinderen genieten van de twee verschillende stukken. Adriaan Luteijn verzorgt tussen de werken door een "Questions en Answers moment" en ze vragen hem de hemd van het lijf. Vooral hoelang we wel niet hebben moeten repeteren om zo mooi te kunnen dansen, hoe we het kunnen onthouden.
's Avonds is er wederom een volle zaal en een trotse theaterdirecteur! Ikzelf ben ook reuzetrots dat ons VS avontuur zo goed verloopt en het is helaas al  weer bijna ten einde. Een buitenlandse  tournee als deze is altijd goed voor de groep spirit. Er hangt een positieve werksfeer en na negen voorstellingen is het niveau van de optredens goed en gedreven. HEAVENLY!


Roel Voorintholt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten