woensdag 30 november 2011

Van Beijing naar Barneveld

De voorstelling in Wuhan is tevens de laatste voorstelling van onze tournee door China: in zestien dagen zes voorstellingen. Alles wordt klaargemaakt voor de terugreis. Decor, rekwisieten en technische apparatuur wordt voorbereid voor het transport over zee en zal pas in januari weer in Nederland arriveren. Dat betekent dat onze souvenirs in de handbagage of eigen koffers moeten, want anders worden de Sinterklaas- en Kerstcadeaus Nieuwjaarsgeschenken. Sommigen van ons brengen een laatste bezoek aan Café Brussels (en inderdaad, de keuken is nog open, dus hoera voor een overheerlijke hamburger) of nemen elders een plaatselijke specialiteit (slang!). Een Nederlander die we in het café ontmoeten is van Shanghai speciaal naar Wuhan gereisd om onze voorstelling te zien. Hij vertelt enthousiast over de voorstelling en neemt ons mee naar een plaatselijke club. Daar gaan de beentjes van de vloer: een ontlading van twee weken tournee.

We zeggen Wuhan gedag en vliegen naar Guangzhou. Bij aankomst worden we overvallen door 27 graden en een prachtige groene stad met een bruisend centrum. Na de incheck is er twee uur tijd om het centrum te verkennen of om even wat mail te checken, vervolgens gaat de hele ploeg (12 dansers, 4 technici, balletmeester, kleedster, marketingmanager en artistiek directeur) in de taxi naar een Indiaas restaurant. Er volgt een ontspannen diner met overheerlijk eten en veel verhalen over onze ervaringen in China. We vergeten even dat we de volgende dag om 06.45 uur moeten uitchecken.

De laatste reisdag van Guangzhou via Beijing naar Amsterdam neemt in totaal 21 uur in beslag. Gehoorzaam volgen we de aanwijzingen op het vliegveld en als makke schapen gaan we bus in bus uit, wachtkamer in wachtkamer uit, want we kijken er naar uit om thuis te komen. En we kijken uit naar onze collega's, de dansers die op tournee zijn met VIER40 en de collega's op kantoor die het KERSTGALA voorbereiden. De eerstvolgende voorstelling van Introdans Ensemble voor de Jeugd is in Barneveld: Schaffelaartheater here we come! Tot ziens in een Nederlands theater bij u in de buurt, Evert Burggrave | Manager public relations en marketing

Tenslotte volgt hieronder een laatste beeldimpressie van de tournee door China:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten