zaterdag 4 mei 2013

Messiah 1990 - 2013

De technische voorbereidingen van de voorstelling in Gedung Kesenian zijn niet zonder slag en (letterlijke) stroomstoot verlopen. Bij aankomst van onze technische ploeg zijn een aantal technici van het theater nog steeds onderweg, dankzij de eeuwige files in Jakarta. Het technisch fiche dat door Introdans van te voren is gecommuniceerd, is anders geïnterpreteerd: zo zijn de bestelde lampen wel aanwezig, maar zijn ze nog niet op de goede plek ingehangen. En doordat de communicatie toch echt in het Indonesisch moet, worden de technici van Introdans heuse dansers: hun gebarentaal wordt steeds inventiever. Inspiratie voor een choreograaf?


In 1990, tijdens de allereerste voorstelling van Introdans in Gedung Kesenian, stond Messiah van Ed Wubbe op het programma. Dit ballet was in Nederland al vele malen te zien en werd een van de publieksfavorieten. Ook nu is het onderdeel van de tournee en bij de persconferentie in het Erasmushuis refereerde Roel Voorintholt er al aan dat Introdans met regelmaat graag successen 'terughaalt'. We zijn benieuwd of vanavond het publiek er net weer zo enthousiast op reageert.

Bij het ontbijt wordt het dagschema doorgenomen en terwijl de technici naar het theater vertrekken heeft de rest van de crew nog tot 12.00 uur de tijd voordat de bus hen bij het hotel oppikt. Vanmiddag een klassieke les, spacing, repetitie, dinerpauze, korte warming-up en...voorstelling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten