zondag 5 mei 2013


Van Jakarta naar Solo. 

Sommigen van de crew hebben een korte nacht achter de rug: er is nog veel nagepraat in de hotelbar over de bijzondere sfeer rondom de voorstelling, of er is een van de hippe clubs bezocht. Vandaag is een reisdag, we vliegen van Jakarta naar Solo. Een vlucht van 1,5 uur en dat is vergeleken met de totale vluchttijd van Oost naar West-Indonesië te verwaarlozen. En nog een wetenswaardigheid: het inwonersaantal van Nederland is gelijk aan dat van de stad Jakarta. Maar nu trekken we naar Midden-Java, de provincie in.

De bus voor de transfer naar het vliegveld laat op zich wachten, en als we eenmaal vertrokken zijn arriveren we al binnen drie kwartier bij het vliegveld. Weinig tot geen file op zondag! Dat betekent relaxed vertrekken naar Solo: een groeps check-in met 23 personen en vliegen maar. Nee dus: de drie extra koffers met kostuums en technische apparatuur mag op deze binnenlandse vlucht zonder problemen mee. Nu nog de kist met het achterdoek van Messiah en daar zit ‘m de bottleneck. Alle kilo’s mogen bij elkaar worden opgeteld, dat staat op onze bevestiging van de vliegtuigmaatschappij, maar volgens hun bepalingen mag het gewicht per stuk maximaal 32 kilo zijn. En dan is 45 kilo toch echt 13 kilo te veel. Wat ontzettend jammer dat de voorbereidingen vanuit Nederland en de hulp van het Erasmushuis niets hebben opgeleverd. De enige mogelijkheid die er is om de kist achter te laten en met een latere cargovlucht naar Solo te laten transporteren.

Alle koffers op een pick-up voor de transfer.
Als we op het vliegveld van Solo arriveren, trekken we veel bekijks. Sommige Javanen lijken nog nooit een Europeaan te hebben gezien. Dat we in de provincie zijn blijkt uit nog een ding: er staat geen touringcar klaar maar kleinere busjes. Voor onze koffers staat een open pick-up klaar, waarop onze koffers op kundige wijze worden geladen. Vertrouwen we dit? Er zit niets anders op, dus: ja.
We rijden over hobbelige wegen langs een ontelbaar aantal eettentjes, bazaartjes en groenten- en fruitstalletjes. En we maken plannen voor onze vrije dag. Via het hotel huren we een bus met chauffeur en vertrekken we om 01.30 uur naar de Borobudur om daar de zonsopgang te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten