maandag 6 mei 2013


Cultuur, natuur en avontuur.

Vandaag heeft de hele ploeg een vrije dag. Op ons reisschema stond al genoteerd: ‘DAY OFF. DON’T MISS BOROBUDUR.’ Tijdens de vliegreis naar Solo hebben we gepolst hoeveel mensen een dagtrip willen maken en het animo is groot: 20 mensen. Na de incheck in het hotel beginnen we direct aan de organisatie van deze uitstap, want deze kans wil niemand aan zich voorbij laten gaan. Als we de zonsopkomst vanaf de Borobudur willen aanschouwen, dan moeten we om 01.30 uur vertrekken, want het is 110 km. verderop en de verwachting is dat dit ongeveer drie uur zal duren. Al snel laat de receptionist van het hotel weten dat het is gelukt en nog voor een mooie prijs ook. Iedereen probeert nog even een paar uurtjes slaap te pakken.


Als we in het pikkedonker over de hobbelige en soms smalle provinciale wegen rijden, proberen sommigen nog wat te slapen, maar dat valt niet mee. En ook deze chauffeur spreekt geen woord Engels en beantwoordt iedere vraag met: YES YES YES. We hopen er maar het beste van, want als we dezelfde vraag omdraaien, dan blijft het antwoord: YES. Uiteindelijk komen we 20 minuten voor de zonsopgang bij de Borobudur aan. En als we de tempel beklommen hebben en onze blik oostwaarts richten, dan weet iedereen dat-ie getuige is van een bijzonder fenomeen. De entree is inclusief thee/koffie en wat gebak onder de klanken van kalmerende muziek op de gamelan. En als een paar dansers worden uitgenodigd om mee te spelen, is het groepsgevoel op zijn top. 


Zonsopkomst vanaf de Borobudur.
Er worden nog twee tempels bezocht en een klooster. Langzaamaan keren we terug richting Solo en sluiten we af met een off-the-roadtrip: in jeeps de bergen in, richting de vulkaan. De bus rijdt ons weer terug. We genieten weer van de prachtige natuur (rijstvelden, spectaculaire bomen en planten) maar dommelen in slaap op de kadans van kuilen en drempels. In het hotel is een duik in het zwembad verkwikkend. We komen Roel tegen die het is gelukt om de cargo op het vliegveld op te halen en naar het theater te laten brengen, balletmeester Diane die zich de hele dag in een fietstaxi liet rondrijden en technicus Joris die Solo te voet heeft verkend. Morgen wachten de technische voorbereiding, workshop, les en repetitie.

Een klein dorp tussen Borobudur en Solo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten